Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чи позбавлять ліцензії «Радио «Вести»?

  • 20.02.2017, 19:02
  • 1 379

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не змогла розглянути питання щодо позбавлення ліцензії “Радио “Вести”, яке належить одіозному екс-“регіоналу” Олександру Клименку.

Він, нагадаємо, за часів Януковича очолював Міністерство доходів і зборів. Після Революції гідності утік з України. У лютому 2017 р. Апеляційний суд Києва заочно заарештував колишнього міністра. А Франківський районний суд міста Львова своїм рішенням заблокував розгляд цього питання.

«Франківський районний суд Львова заборонив Нацраді розглядати питання позбавлення ліцензії “Радио «Вести»! Львівський суд захищає близький до Кремля ЗМІ! — написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” народний депутат, заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Сергій Висоцький.— Герой нашого дня — суддя Масендич (суддя Масендич Василь Васильович був переведений до Франківського райсуду Львова з Пролетарського райсуду Донецька. — Авт.). Це — прекрасне дежавю часів Януковича. Сподіваюся, львівське громадянське суспільство адекватно відреагує на цю ганьбу».

Нардеп підготував запит до Вищої ради правосуддя на дії судді Василя Масендича. Також це рішення оскаржуватимуть в Апеляційному суді. «Я як народний депутат намагаюсь донести до Національної ради та ЗМІ, що медіа, які пов’язані з Януковичем, повинні зупинити діяльність в Україні. У нас немає сумнівів, що це медіа фінансується Клименком. Є чіткі докази того, що цей холдинг контролюється Клименком. Українським спецслужбам відомо, що фінансування пов’язане з Москвою… Якщо якесь медіа чи позиція громадянина профінансоване державою-агресором — це елемент гібридної війни. Таким медіа не можна продовжувати діяльність і продовжувати ліцензію», — заявив народний депутат.

Зі слів пана Висоцького, фінансування “Радио “Вести” — непрозоре. Холдинг записаний на підставних осіб. Зокрема, зведеного брата Клименка — Гайового. “Скільки таких ЗМІ, які є рупором Кремля і мають фінансування з Москви, працює в Україні?” — запитую нардепа. “Їх багато. Починаючи від численних інтернет-сайтів, декілька телеканалів. Ми з колегами зареєстрували законопроект у Верховній Раді про заборону мовлення каналів, власниками яких є російські компанії. Наприклад, телеканал “Інтер” передав акції українському власнику. Вважаю, що це фейк”, — додав Сергій Висоцький.

Коментар для «ВЗ»

Світлана МАРТЬЯНОВА, голова Франківського районного суду

- Суддя Масендич ухвалив рішення, яке отримало широке обговорення. Відповідач у цій справі — ТРК “Дивосвіт” (“Радио “Вести”. — Авт.). Василь Масендич переведений до Львова з Донецька, але жодних особистих інтересів щодо цієї справи у нього немає. Розподіляє справи комп’ютерна система, а отже, це випадковість, що ця справа потрапила саме до нього. Суддя не знав багато нюансів, кому належить цей ЗМІ, бо у позовній заяві про це не йшлося.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до Франківського районного суду із заявою “про скасування заходів забезпечення позову”, а також вони подали скаргу до Апеляційного суду. 23 лютого о 14.00 у Франківському суді відбудеться нове судове засідання (суддя вніс заяву на розгляд) щодо цієї справи.

- Чи можна припустити, що попереднє рішення буде скасоване?

- Рішення може бути як скасоване, так і не скасоване. І заява, і апеляційна скарга, яку Нацрада подала до суду, на кількох аркушах. Не хочу робити поспішних висновків ні в одну, ні в іншу сторону, це незаконно. Суддя ознайомиться з усіма матеріалами, і я впевнена, що він винесе законне рішення.

Схожі новини