Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

БПП, Народний фронт і партія Ляшка підписали Декларацію єдності

  • 20.02.2017, 18:28
  • 1 184

У декларації йдеться про те, що Росія не обмежується військовою інтервенцією, а й намагається розколоти Україну і дестабілізувати її політсистему.

Блок Петра Порошенка, Народний фронт і Радикальна партія підписали Декларацію єдності. За результатами круглого столу "Єдність заради перемоги" декларацію підписали представник президента в парламенті, депутат БПП Артур Герасимов, лідер фракції Народний фронт і лідер Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент LIGA.net

У декларації йдеться про те, що Росія не обмежується військовою інтервенцією, а й намагається розколоти Україну і дестабілізувати її політичну систему.

"Ми, учасники круглого столу, підтверджуємо свою відданість принципам Революції гідності і зобов'язуємося дотримуватися їх в повсякденній політичній діяльності. Заради збереження державності України, ми готові об'єднатися навколо спільних цінностей і відкинути дрібні політичні розбіжності", - сказано в декларації.

На прохання Ляшка з підсумкової декларації прибрали пункт, в якому підписанти зобов'язуються продовжувати курс реформ, зафіксований в коаліційній угоді "Європейська Україна". Ляшко пояснив це тим, що фракція Радикальної партії вже не входить до складу коаліції, але принципи єдності розділяє.

Представники фракцій Батьківщина і Самопоміч на круглий стіл не прийшли. Модератор круглого столу, екс-міністр освіти Сергій Квіт зазначив, що вони в будь-який момент можуть приєднатися до декларації.

Представник громадської організації "Вільні люди", яка стала ініціатором круглого столу, Сергій Кузан зазначив, що поправка Ляшка не послаблює декларацію. Він підкреслив, що виконання коаліційної угоди залишається актуальним і громадський сектор все одно буде вимагати від політиків продовження курсу реформ, прописаного в угоді. "Ми хочемо бачити владу, яка прийшла після Майдану, єдиною і здатною проводити реформи. Втілювати принципи, задекларовані під час Революції гідності", - сказав він.