Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ викрила схему легалізації автівок у 9 областях України

  • 20.02.2017, 20:45
  • 1 376

Співробітники Служби безпеки України, прокуратури та поліції викрили схему незаконної легалізації автотранспорту в Україні.

Щомісяця протиправно реєструвалося від 100 до 150 машин, повідомили у прес-службі СБУ.

За даними правоохоронців, зловмисники діяли в Київській, Дніпропетровській, Львівській, Волинській, Рівненській, Запорізькій, Луганській, Одеській та Полтавській областях.

«Учасники угруповання надавали «послуги» з легалізації ввезених з-за кордону та викрадених автомобілів. Підпільні майстерні ділки організували в приватних будинках. На замовлення клієнтів вони виготовляли свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, водійські посвідчення, номерні знаки та доручення, що дозволяли власникам авто ухилятися від сплати податків», — сказано в повідомленні.

Також, за інформацією СБУ, підозрюваним допомагали працівники регіональних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України, які організовували доступ до баз даних національної автомобільної інформаційної системи.

Угруповання дотримувалося жорстких правил конспірації, більшість його учасників не знали спільників і спілкувалися дистанційно, використовуючи умовні фрази.

Схожі новини