Передплата 2024 «Добра кухня»

Рівень злочинності в Україні зменшився

  • 20.02.2017, 13:21
  • 697

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що пік зростання злочинності в країні вже пройдено.

«Ми здійснили низку кроків — і в грудні, січні та лютому з'явилася дуже непогана динаміка щодо скорочення злочинності. Це стосується вуличних злочинів, викрадень автомобілів», — сказав міністр в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, поліпшення криміногенної ситуації зафіксоване і в Маріуполі після запуску роботи системи інтелектуального центру спостереження.

Міністр також наголосив, що рівень злочинності в суспільстві прямо залежить від рівня життя та добробуту людей, а не тільки від кваліфікації правоохоронців.

«Ми проводили спеціальні дослідження, як добробут суспільства впливає на рівень злочинності. Пряма залежність! Ми проаналізували військові конфлікти останніх років в різних країнах і бачимо, як в момент бойових дій зростає рівень злочинності. А потім бачимо вторинні ознаки — як “виповзає” зброя. Все це накладається одне на інше», — розповів Аваков.

Також він додав, що реформа правоохоронної системи і кадрове оновлення в процесі реформ не сприяють стабілізації ситуації, хоч і є ключовими моментами на шляху до успіху.

Схожі новини