Передплата 2024 ВЗ

Розвідка доповіла про злочини військових РФ проти місцевих на Донбасі

  • 19.02.2017, 17:31
  • 1 459

На тимчасово окупованій території Донбасу збільшилася кількість злочинів, учинених військовослужбовцями Російської Федерації з використанням вогнепальної зброї. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони на своїй сторінці у Facebook, передає Укрінформ.

“У з’єднаннях і частинах 1 АК (Донецьк) та 2 АК (Луганськ) ЗС РФ спостерігається збільшення кількості злочинів з використанням вогнепальної зброї”, - йдеться в повідомленні.

Так, за даними української розвідки, 17 лютого військовослужбовці 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ “розважалися хаотичною стрільбою з вогнепальної зброї”, у результаті чого було поранено цивільну особу.

“Ввечері цього ж дня в Голубівці (колишній Кіровськ) невідомі особи у військовій формі обстріляли контрольно-пропускний пункт цієї бригади та поранили сержанта Полежаєва Назара Андрійовича, 1992 р.н.”, - розповіли в ГУР.

У розвідці підкреслили, що, незважаючи на залучення спеціальних підрозділів т.зв. республіканської гвардії "ДНР" до підтримання правопорядку в місцях дислокації військ, продовжує збільшуватись кількість безчинств та хуліганських дій, скоєних військовослужбовцями у стані алкогольного сп’яніння.

Водночас у ГУР наголосили, що командування 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ “використовує схильність підпорядкованого особового складу до зловживання алкоголю для власного збагачення”. Зазначається, що “дозвіл на пияцтво” бажаючому коштує 3 тисячі російських рублів.

Схожі новини