Передплата 2024 «Добра кухня»

На Закарпатті очікуються лавини і льодохiд

  • 19.02.2017, 15:50
  • 848

У Державній службі з надзвичайних ситуацій попереджають про можливість сходження лавин у горах східної частини Закарпатської області й закликають громадян поки не виходити в гори.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, передає Укрінформ.

“За даними Укргідрометцентру 19 лютого, у зв'язку з вiдлигою, у горах східної частини Закарпатської області оголошується значна (3 рівень) лавинна небезпека. ДСНС звертається до громадян із проханням, за можливості, не виходити в гори”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, у ДСНС також поінформували, що 20 - 23 лютого у зв'язку з вiдлигою i сніготаненням на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.), Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м.

“Очікується руйнування льодових явищ, льодохiд, на дiлянках русел з порушеною пропускною здатнiстю (пiд мостами, на звужених дiлянках русел, в мiсцях iснуючих заторiв льоду) - формування (посилення) заторiв льоду з рiзким пiдвищенням рiвнiв води, в Туркiвському, Дрогобицькому районах Львiвської областi, при цьому можливе часткове затоплення заплав, с/г угiдь, окремих населених пунктiв, господарських об'єктiв, розташованих вище місць утворення заторiв”, - зазначили у ДСНС.

Схожі новини