Передплата 2024 ВЗ

Трамп готує заміну "міграційного" указу, яка буде більш упорядкованою

  • 19.02.2017, 13:50
  • 1 083

Новий "міграційний" указ Дональда Трампа, який обмежуватиме в'їзд до Сполучених Штатів громадян з країн із переважним мусульманським населенням, вже розглядається в адміністрації США та має бути більш упорядкованим.

Про це заявив у суботу під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції міністр внутрішньої безпеки США Джон Келлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент розглядає можливість видати більш обмежений, більш упорядкований варіант попереднього указу", - зауважив Келлі під час дискусійної панелі з питань боротьби з тероризмом.

Він наголосив, що перше розпорядження президента, яке заблокував суд, було спрямоване на те, щоб створити певну паузу в потоці мігрантів та прояснити всі недоліки міграційної системи.

За словами Келлі, у новому документі може міститися положення про те, що люди, які вже мають дійсну візу та в'їжджають до Сполучених Штатів, зможуть перетнути кордон в період дії указу. При цьому міністр підкреслив, що дія розпорядження президента — це лише тимчасовий захід.

Він також зауважив, що в адміністрації намагаються запобігти виникненню хаосу в аеропортах, як це було в перші дні після введення попереднього указу.

Схожі новини