Передплата 2024 «Добрий господар»

Міністри постять 70% повідомлень в Facebook у робочий час

  • 17.02.2017, 20:51
  • 1 497

Найзалежнішим від соцмереж виявився міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Дослідження Комітету виборців України (КВУ) щодо активності членів уряду у соцмережі Facebook показало, що 70% постів на особистих сторінках міністри роблять у робочий час, передає Захід.нет.

Дослідники зазначили, що повідомлення міністрів часто стосуються не тільки діяльності міністерств, які вони очолюють, але й аналізу загальнополітичної ситуації, міжнародних подій та святкових дат.

Серед членів уряду активними користувачами соцмережі у робочий час виявилися: міністр молоді та спорту Ігор Жданов (83% повідомлень опубліковано у робочий час), міністр економрозвитку Степан Кубів (79%), міністр оборони Степан Полторак (79%), міністр освіти Лілія Гриневич ( 71%), виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун (67%), міністр соціальної політики Андрій Рева (67%), міністр інфраструктури Володимир Омелян (61%) і міністр екології Остап Семерак (61%).

«З одного боку цілком природно, що міністри використовують великі медійні механізми для донесення планів або результатів своєї діяльності. З іншого — сотні робочих годин фактично витрачаються на публічне з’ясування відносин або розповіді про подробиці особистого життя», — заявив аналітик КВУ Денис Рибачок, коментуючи результати досліджень.

Він також зазначив, що публічна критика членами уряду кандидатів у Президенти США могла мати серйозний вплив на відносини країн.

Фахівці КВУ вважають, що питання активності міністрів у соціальних мережах необхідно врегулювати за допомогою внесення відповідних змін у внутрішні документи Кабінету міністрів та наказів Національного агентства з питань державної служби. Ця практика існує в більшості країн Європи.

Схожі новини