Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

FT: "Чиновники Трампа дали Росії чіткий сигнал щодо України"

  • 17.02.2017, 14:08
  • 1 473

Заяви Тіллерсона і Меттіса прозвучали на тлі відставки Майкл Флінна.

Вищі дипломатичні і військові чиновники Вашингтона назвали головно умовою співпраці з Росією повне виконання Москвою угоди про мир в Україні, пише The Financial Times.

"Коментарі держсекретаря Рекса Тіллерсона і міністра оборони Джеймса Меттіса прозвучали на тлі звинувачень на адресу інших помічників і близьких соратників Дональда Трампа в недоречних зв'язках з російськими чиновниками. Через цей скандал днями пішов у відставку Майкл Флінн - радник Трампа з національної безпеки", - нагадує видання.

"Їх заяви розчаровують у Москві тих, хто сподівався, що поява Трампа в Білому домі призведе до потепління в американо-російських відносинах, а також припускали, що чиновники адміністрації можуть спробувати встановити більш звичний зовнішньополітичний порядок", - пише FT.

Видання зазначає, що Тіллерсон сказав 14 лютого, що Вашингтон готовий працювати з Кремлем при наявності сфер для співпраці, але Москва повинна виконати свої зобов'язання, пов'язані з конфліктом в Україні.

"Він зробив цю заяву після зустрічі в Бонні з російським колегою Сергієм Лавровим - першого контакту двох чиновників на високому рівні з часу обрання Трампа президентом США", підкреслює видання.

На засіданні НАТО в Брюсселі Маттіс висловився в тому ж дусі, заявивши, що Москва і Вашингтон не в тому положенні, щоб співпрацювати на військовому рівні.

Схожі новини