Передплата 2024 «Добрий господар»

У квартиру залетів кажан...

  • 16.02.2017, 19:15
  • 4 099

Ранок львів’янина Євгена почався не з кави, а з … кажана. До нього у ванну через вікно раптом залетів кажан (тварина занесена до Червоної книги як нічниця велика). 

У квартиру залетів кажан...
У квартиру залетів кажан...

“Близько дев’ятої години ранку до мене подзвонив мій знайомий Євген та сказав, що у нього в квартирі оселився кажан. Приїхав до нього та побачив, що кажан підвісився за проміжки між плиткою та мирно спить у кутку. У гумових рукавичках обережно забрав його у спеціальний мішечок, поклав у контейнер та відвіз в Екоцентр, де він зимуватиме до весни на горищі”, - розповів волонтер Екоцентру та зоозахисник Орест Залипський. “Спецоперація” тривала кілька хвилин. Кажан переїзду не помітив, продовжував спати. А от господар квартири добряче понервував, не кожен день у вбиральню залітають такі непрохані “гості”.

Орест наголошує, що у таких випадках чіпати тварину руками небезпечно, бо може бути переносником сказу. Радить звертатися до спеціалістів чи телефонувати в Екоцентр.

За словами зоозахисника, кажанів у Львові багато. Живуть переважно на горищах чи у шахтах ліфтів. Взимку впадають у сплячку. Однак різка зміна погоди збиває тварин з пантелику. Думають, що настала весна, і вилітають зі своїх домівок. Шукаючи прихистку, випадково залітають до людей у дім.

Фото Ореста Залипського

Схожі новини