Передплата 2024 «Добра кухня»

У ГПУ анонсували нову підозру Януковичу за оголошення АТО в Києві

  • 15.02.2017, 19:31
  • 1 108

Оновлені підозри, а згодом і обвинувальні акти пред'являть також іншим чиновникам, що причетні до розгону Майдану.

Генеральна прокуратура України збирається пред'явити нові підозри екс-президенту Віктору Януковичу та функціонерам його режиму за незаконне оголошення антитерористичної операції в Києві проти учасників Революції Гідності в 2013-2014 роках. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу в ГПУ, передає УТ.

"Я поставив вимогу перед начальником департаменту у справах Майдану відразу після прийняття закону скоригувати підозру з урахуванням отриманих останнім часом результатів слідства, і пред'явити оновлену підозру, а потім обвинувальний акт Януковичу, Захарченку, Якименку і іншим чиновникам за незаконне оголошення антитерористичної операції, залучення спецпідрозділів для розгону Майдану, що призвело до сотень людських жертв", - сказав Луценко.

Він додав, що потрібно змінити законодавство, щоб Янукович і поплічники не змогли оскаржити вироки в Європейському суді з прав людини: адже відповідний закон діє лише з квітня 2016 року по квітень 2017 року.

"Щойно Верховна Рада прийме рішення про вдосконалення процедури заочного засудження, щоб уникнути ризиків в Європейському суді, ми готові діяти. Починаючи з березня", - зазначив генпрокурор.

Схожі новини