Передплата 2024 ВЗ

За два тижні значно зросла кількість антиукраїнських публікацій у світових ЗМІ

  • 15.02.2017, 18:10
  • 1 187

Матеріали зводяться до того, що відповідальність за бойові дії на Донбасі має нести Київ.

За останні два тижні у світових ЗМІ зрачно зросла кількість антиукраїнських публікацій, які зводиться до того, що українська влада та Збройні Сили України мають нести відповідальність за активізацію бойових дій на Сході України. Про це повідомляє джерело Тижня.ua.

За інформацією, Росія посилила вплив на світовий інформаційний простір з метою дискредитації України. Задля цього активно використовуються проросійські лідери думок.

Окрім того, за даними джерела, поширюються неправдиві судження про нібито використання Україною забороненої зброї, вбивств цивільного населення, наплив звернень мешканців так званих «Д/ЛНР» до Росії з проханням їхнього захисту від українських військових.

Зокрема,

  • французьке видання російської агенції Sputnik за два дні опублікувало 25 антиукраїнських матеріалів;
  • проросійський інформаційний ресурс AgoraVox (Франція) за три дні опублікував 8 антиукраїнських статей;
  • агент впливу Росії, організатор і координатор шведської проросійської громадської групи Anti-Euromaidan Sweden Олег Межуєв на своій сторінці в мережі Facebook поширив антиукраїнські матеріали, в яких наголошується на популяризації в Україні фашистської ідеології;
  • Німецькі ЗМІ поширили оцінку подій в Україні німецького політолога Кристіана Віпперфюрта, який стверджував про наміри українського керівництва використати ескалацію конфлікту для консолідації світової спільноти з метою продовження та посилення санкцій проти України.

Схожі новини