Передплата 2024 ВЗ

Екс-депутат Держдуми РФ отримав громадянство України

  • 14.02.2017, 17:43
  • 1 353

Дєніс Воронєнков підтвердив, що дав ГПУ свідчення проти Віктора Януковича.

Колишній депутат Держдуми Росії від КПРФ Дєніс Воронєнков зізнався, що в грудні 2016 року отримав громадянство України. Про це він розповів в інтерв'ю порталу Цензор.НЕТ.

За словами Воронєнкова, це сталося через два дні після закінчення його повноважень депутата російського парламенту.

Воронєнков також підтвердив опубліковану раніше ЗМІ інформацію про те, що він дав свідчення Генеральній прокуратурі України проти колишнього українського президента Віктора Януковича.

"Так, я дав свідчення у справі про державну зраду Януковича. Я вважав це своїм обов'язком, допомогти своїй країні і викрити цього негідника. Янукович - маріонетка", - заявив Воронєнков.

Як повідомляло російське видання "Коммерсант", Дєніс Воронєнков дав Генеральній прокуратурі України свідчення проти екс-президента Віктора Януковича. Воронєнков частково підтвердив слідчим свідчення, які раніше дав інший колишній російський депутат Ілья Пономарьов, який отримав влітку-2016 посвідку на проживання в Україні. За словами джерела "Комерсанта", близького до ГПУ, Дєніс Воронєнков "сам виявив ініціативу, вийшов на генпрокурора України Юрія Луценка і дав свідчення у справі Януковича". Співрозмовник "Комерсанта" не виключив, що за підсумками цієї бесіди Луценко висунув Януковичу звинувачення в державній зраді, яка полягала в тому, що екс-президент покликав в Україну російські війська.

У грудні 2016 року ЗМІ повідомили про переїзд Воронєнкова і його дружини Марії Максакової до Києва.

Раніше російська прокуратура відмовилася відкрити справу на Воронєнкова, якого Слідчий комітет Росії підозрює в рейдерському захопленні будівлі в центрі Москви. У грудні 2016 року екс-депутат переїхав до Києва.

Схожі новини