Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зубко: "Блокада поставок вугілля з ОРДЛО вигідна Росії"

  • 14.02.2017, 10:15
  • 863

Блокування поставок вугілля з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей вигідне, перш за все, Росії.

Таку думку в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV висловив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє Укрінформ.

"Давайте подивимося з точки зору фактів, кому це вигідно, щоб сьогодні була загроза електропостачання вже не в Авдіївці, а в практично усій країні. Я можу сказати, у першу чергу, це (вигідно - ред.) РФ", - сказав Зубко.

Таку думку урядовець аргументував тим, що РФ хоче, щоб Україна закуповувала російське вугілля.

Крім того, за його словами, блокада постачання вугілля вигідна Росії й тому, що це є формою тиску на підприємства, які працюють на тимчасово окупованій території, але платять податки до державного бюджету України, а також на українські підприємства металургійної галузі, які знаходяться на підконтрольній Києву території.

"Це взагалі загроза втрати територій, тому що ми розуміємо, що і Запорізька, і Донецька області залежать від цих промислових підприємств", - наголосив Зубко на загрозах від блокування поставок вугілля.

У цьому контексті віце-прем'єр-міністр підкреслив, що РФ "частково використовує" українських патріотів-учасників блокади у своїх "стратегічних політичних цілях".

Схожі новини