Передплата 2024 ВЗ

На Рівненщині у кафе вибухнула граната, є постраждалі

  • 13.02.2017, 15:21
  • 815

Вибуховим предметом виявилась граната РГД-5, яку з собою приніс військовослужбовець. В результаті вибуху постраждало шестеро осіб.

У приміщенні розважального закладу селища Квасилів Рівненського району учора, 12 лютого, пролунав потужний вибух, шестеро відвідувачів отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції Рівненської області, передає УТ.

"Про подію до поліції повідомив власник кафе, 48-річний місцевий мешканець. Із його слів, силою вибуху було розбите скло вітрини та постраждали відпочиваючі. На місце інциденту виїхала слідчо-оперативна група та керівництво ГУНП в Рівненській області на чолі з начальником поліції Валерієм Присяжнюком", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 32-річний мешканець Квасилова, військовослужбовець, який наразі перебуває у короткостроковій відпустці, дістав з кишені куртки предмет, зовні схожий на гранату, та почав демонструвати його усім присутнім. Поки чоловік крутив її в руках, із власної необережності витягнув чеку, тож одразу кинув її під стіл. За лічені секунди пролунав вибух, унаслідок якого шістьох осіб було поранено, троє з яких перебували за сусіднім столиком госпіталізували.

"18-ти, 34-ох та 32-річні чоловіки та 32-річна жінка, жителі селища Квасилів отримали осколкові поранення різних частин тіла і після надання медичної допомоги лікарями Рівненської обласної клінічної лікарні були відпущені додому", - додали у відомстві.

Також поранення обох нижніх кінцівок, лівої кисті та грудної клітки отримав і 28-річний місцевий мешканець, який теж має відношення до військової служби.

У самого же власника боєприпасу діагностували осколкові поранення обличчя, осколкові поранення та рвані рани обох нижніх кінцівок. Обох чоловіків госпіталізували в торокальне відділення.

Спеціалісти-вибухотехніки під час огляду місця події встановили, що вибуховим предметом виявилась граната РГД-5, уламки якої поліцейські вилучили та направили на експертизу у Рівненський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.

Крім того під час огляду місця події поліцейські виявили у рюкзаку, що належить одному із військовослужбовців, освітлювальні патрони промислового виробництва.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Схожі новини