Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суддя, що переслідувала майданівців, хоче стати членом Вищої ради правосуддя

  • 13.02.2017, 11:08
  • 926

Голова Голосіївського райсуду Києва Олена Первушина, яка причетна до переслідування активістів Майдану, планує стати членом Вищої ради правосуддя.

Про це на сторінці в Facebook повідомив адвокат "Автомайдану" Роман Маселко, переда. УП.

Він заявив, що двоє суддів Голосіївського суду, яких раніше звільнив президент Петро Порошенко за порушення присяги - Лариса Калініченко і Максим Фролов, прийшли на збори Голосіївського суду і проголосували за Первушину як за делегата на Загальні збори суддів.

"Дуже ймовірно, що Первушина О.С. збирається до Вищої ради правосуддя і їй дуже потрібно бути делегатом і мати своїх на З'їзді суддів, який 14-15 березня буде обирати членів ВРП. Ради цього вона навіть склала повноваження голови суду. Мабуть, вже має гарантію, якщо зважилась на такий крок", - написав Маселко.

Як повідомив голова правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін, без голосів Фролова і Калиниченко Первушина не набрала б необхідну кількість голосів для висунення.

"Первушиній кортить увірватися в Раду правосуддя - більш хлібне місце. І щоб туди потрапити, судді її ж Голосіївського суду мають її делегувати. Але - вони не хочуть! І тут дуже доречним є два голоси недозвільнених суддів, які стали тупими маріонетками Первушиної і проголосували за її висунення. Без них Первушина не зібрала б необхідну кількість голосів", - заявив він.

За словами Шабуніна, Первушина настільки впевнена, що стане членом ВРП, що минулого тижня звільнилася з посади голови Голосіївського райсуду, яку займала 10 років.

Схожі новини