Передплата 2024 «Добрий господар»

Гройсман прокоментував ситуацію із блокадою поставок вугілля з окупованих територій

  • 13.02.2017, 09:52
  • 972

За його словами, така боротьба з контрабандою не повинна негативно впливати на громадян країни.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що необхідно боротися з контрабандою, як на державному кордоні, так і на лінії розмежування, проте така боротьба не повинна ставити під загрозу електро- і теплопостачання громадян. Про це він заявив у неділю, 12 лютого, передає УТ.

"З вугілля виробляється електроенергія і тепло. Куди поставляється це тепло? У будинки, житло, квартири українських громадян. Йдеться про те, що блокування поставок вугілля, якому немає альтернативи (я думаю, що запитавши у експертів, вони вам це скажуть або фахівці в енергетичній сфері), це означає тільки одне - зупинка і віялові відключення по всій території країни. Чи потрібно до такого доводити - я думаю, що ні ", - сказав прем'єр.

Гройсман підкреслив, що згоден з необхідністю боротьби з контрабандою, як на державному кордоні, так і на лінії розмежування.

"Якщо ми запитаємо, чи є у нас довіра до українських кордонів, так і, зокрема, лінії розмежування, щодо торгівлі контрабандним товаром - у мене такої довіри немає. І тут я готовий повністю приєднається до жорсткої боротьби проти контрабанди, але ми не повинні оголошувати жорстку боротьбу українським громадянам, у яких повинно бути світло і тепло", - додав він.

За його словами, така боротьба не повинна негативно впливати на громадян країни.

Схожі новини