Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поліція затримала екс-бойовика "ДНР" з формування "Дизель"

  • 11.02.2017, 11:32
  • 797

У Кураховому (Донецька область) поліцейські і співробітники Служби безпеки затримали 41-річного чоловіка, який служив у бандформуванні "Дизель".

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

Взимку 2015 р житель міста Курахове Мар'їнського району брав участь у діяльності незаконного збройного формування "ДНР". В результаті правоохоронці затримали його.

Встановлено, що до січня 2015 року 41-річний житель Курахове вирішив їхати на окуповану територію і заробляти там гроші. У Донецьку, на вулиці Кірова, чоловік побачив будівлю, схожу на військову частину, де йому запропонували безкоштовне проживання, посаду водія і заробітну плату в 15 тис. рублів на місяць.

Бойовики видали йому форму, автоматичну зброю і посвідчення, і в цей же день новобранець заступив на службу.

Він потрапив в так званий перший механізований батальйон "Дизель" чоловік перевозив боєприпаси, заступав в караули і проходив навчання на полігоні поблизу міста Тореза.

"Провівши п'ять місяців на території "ДНР", водій терористів отримав лише близько половини обіцяної суми. А в травні 2015 року під час розвантаження боєприпасів чоловік отримав травму, був змушений залишити службу і повернувся в Курахове, де його чекала дружина", - додали в поліції.

Його дії кваліфікували за ч. 2 ст. 260 (створення незаконних збройних формувань і участь у них) Кримінального кодексу України.

Тепер водієві бойовиків загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Схожі новини