Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Спецслужби США підтвердили достовірність частини даних наявного у РФ компромату на Трампа

  • 11.02.2017, 10:06
  • 1 133

Американські спецслужби підтвердили достовірність частини доповіді про наявність у Росії компромату на президента Дональда Трампа.

Підтвердження стосуються відомостей про телефонні розмови, пов'язані з компроматом американського президента, передає CNN.

Як зазначається, спецслужби наразі не можуть розкрити інформацію, яка передавалася по телефону, але підтверджують, що телефонні контакти, описані в доповіді, мали місце. Зокрема, підтверджується інформація про час дзвінків, осіб тих, хто дзвонив, і місць, звідки здійснювалися дзвінки. За даними джерел телеканалу, ці дані дозволяють спецслужбам «із більшою впевненістю говорити про достовірність усього досьє в цілому».

Інформація про здійснені дзвінки була отримана під час «рутинної розвідувальної роботи». Оперативникам вдалося перехопити дзвінки, які здійснювали певні іноземні громадяни, у тому числі пов'язані з російським урядом. Деякі з них були відомі тим, що займалися збором інформації, яка могла скомпрометувати Гілларі Клінтон в її боротьбі за президентське крісло з Дональдом Трампом. При цьому, чиновники, з яким вдалося зв'язатися журналістам CNN, відзначили, що все це поки що не дає можливість з упевненістю заявляти, що у російського уряду дійсно є компромат на Трампа.

Офіційний прес-секретар Білого дому Шон Спайсер у відповідь на спробу журналістів телеканалу отримати коментар з цього приводу, заявив: «Нам, як і раніше, огидні брехливі новини телеканалу CNN».

Прес-служби Мін'юсту США, ФБР, ЦРУ і Управління директора національної розвідки від офіційних коментарів відмовилися.

Як повідомлялося, секретна частина доповіді, представленої американською розвідкою на початку січня Баракові Обамі і Дональду Трампу, містила інформацію про те, що російські спецслужби володіють інформацією, яка копрометує обраного президента США. Інформація про наявність такого компромату на Трампа у російського уряду, за даними телеканалу, була отримана від колишнього співробітника британської розвідки, якого американські спецслужби вважають надійним джерелом. Той, у свою чергу, отримав цю інформацію з російських джерел.

Схожі новини