Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Києві затримано службовців поліції, що привласнили майже 10 млн грн

  • 11.02.2017, 10:32
  • 1 092

П’ятьох службовців Національної поліції України було затримано після розділення чергової суми привласнених коштів у розмірі 240 тисяч гривень.

Загальна сума, яку зазначені особи привласнили, становить майже 10 млн гривень. Кошти призначалися для виплати співробітникам поліції.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Як встановлено досудовим розслідуванням, учасники цієї групи щомісяця привласнювали половину коштів, що призначалися на виплати премій поліцейським одного з полків особливого призначення головного управління Національної поліції України у м. Києві», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що на даний час в приміщенні управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУ Нацполіції у Києві та за місцем проживання фігурантів провадження проводяться обшуки.

Крім того, затриманим особам готується повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою), а також клопотання про обрання їм запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Також прокуратурою ініційовано проведення аудиту усіх нарахувань, проведених вказаними службовцями за попередні періоди.

Схожі новини