Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лінкявічус поїхав до Авдіївки, аби побачити все на власні очі

  • 10.02.2017, 16:56
  • 878

Міністр закордонних справ Литви заявив, що метою його візиту до України є бажання оцінити ситуацію на Донбасі, зокрема, Авдіївці та дізнатися про ситуацію з першоджерел.

Про це він розповів під час брифінгу за результатами поїздки в Донецьку область, повідомляє Укрінформ.

“Цей візит не був планованим, але ми знаємо, що останні події, особливо в Авдіївці, напружили всіх, багато уваги цьому. Потрібна політична підтримка, потрібна солідарність, потрібна інформація з першоджерел, які б ми могли використовувати і ми будемо використовувати, можу вас запевнити, у нашій роботі”, - сказав Лінкявічус.

Він підкреслив, що надалі необхідно продовжувати ту політику, яку й раніше проводила Литва у світі з підтримки України.

Водночас він наголосив, що Україна захищає цінності всієї вільної Європи, й Литва пишається, що може хоч чимось у цьому допомогти українцям.

“Ми всі повинні робити те, що можемо, оскільки та ситуація, яка зараз є в Україні, це як лакмусова реакція взагалі всіх нас, якщо ми будуємо якесь майбутнє, хочемо жити у вільній Європі, маємо якісь цінності. Буває приходить час ці цінності захищати в конкретному місці конкретними людьми. Це конкретне місце якраз Україна, Авдіївка чи Широкіне, чи інші міста, конкретні люди. Ми дійсно пишаємося, що можемо вважати себе вашими друзями, що можемо хоч чимось допомогти”, - зазначив він.

Міністр підкреслив, що політики, творячи так звану велику політику, не повинні забувати про пересічних громадян, які страждають від бойових дій найбільше.

“Я пишаюся тим, що моя країна - маленька країна, але та допомога, яка приходить з Литви, може, у кількісному плані не дуже вражає, але йде з глибини душі, з глибини серця”, - наголосив Лінкявічус.

Схожі новини