Передплата 2024 ВЗ

У Дніпрі СБУ викрила конвертцентр з оборотом в ₴600 млн

  • 10.02.2017, 15:42
  • 880

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили у Дніпрі діяльність конвертаційного центру з загальним оборотом в 600 млн грн. 

Про це у п'ятницю, 10 листопада, повідомила прес-служба СБУ.

«Ділки впровадили злочинну схему, по якій понад 45 приватних підприємств з різних регіонів України перераховували безготівкові кошти на рахунки фіктивних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб, для конвертації у готівку. Також надавалися послуги з мінімізації обов'язкових платежів до державного бюджету та незаконного формування податкового кредиту», — розповіли у спецслужбі.

Таким чином протягом 2016 року зловмисники перевели у готівку понад 600 млн грн.

«Співробітники спецслужби затримали кур'єра «конверта» у однієї з банківських установ міста зі 140 тис. грн готівки. Під час обшуків в житлових, офісних приміщеннях і автомобілях ділків правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку з доказами проведення нелегальних операцій», — повідомили в СБУ.

На даний час на всі банківські рахунки, які використовувалися конвертаційним центром, накладено арешт.

«Заблоковано понад 6,2 млн грн. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних», — додали у відомстві.

Схожі новини