Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівщина розвиватиме співпрацю з Австрією

  • 10.02.2017, 14:49
  • 1 265

Львівщина поглиблюватиме співпрацю з Австрійською Республікою. Йдеться про спільні проекти у сфері культури, економіки та розробки Карпатської стратегії.

Львівщина розвиватиме співпрацю з Австрією
Львівщина розвиватиме співпрацю з Австрією

Про це говорили під час зустрічі керівництва області з Надзвичайним і Поважним Послом Республіки Австрія в Україні Герміне Поппеллер, повідомила прес-служба Львівської облради.

«Австрія була першим інвестором Львівщини. Цьогоріч минає 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та Республікою Австрія. Крім цього, варто віддати належне і ми висловлюємо щиру подяку за допомогу та непохитну підтримку у боротьбі за нашу незалежність», - наголосив очільник Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Він також додав, що для Львівщини є дуже важливий досвід Австрії у розробці регіональної стратегії, а також спільна територіальна співпраця. Зокрема, акцент слід зробити на розвиток Карпатської стратегії в рамках ЄС, однак при умові, що вона поширюватиметься і на країни, котрі поки що не є членами Європейського Союзу.

У свою чергу Герміне Поппеллер зазначила, що Західна Україна має особливе значення для Австрії. Саме на Львівщині розглядається можливість розвивати австрійський бізнес, створювати спільні проекти.

Нагадуємо, сьогодні у Львові відкривають Почесне Консульство Австрійської Республіки.

Схожі новини