Передплата 2024 «Добра кухня»

Посадовців "Укрзалізниці" викрили на закупівлі бракованих запчастин на 20 млн грн

  • 10.02.2017, 13:17
  • 863

СБУ зазначає, що експлуатація таких деталей могла призвести до надзвичайних подій на залізниці.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили факт постачання неліквідних запасних частин до рухомого складу залізничного транспорту ПАТ «Укрзалізниця» на 20 млн грн. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що керівництво одного зі структурних підрозділів Укрзалізниці уклало договори на поставки запчастин з двома приватними підприємствами.

"Комерсанти, у рамках угод, свідомо поставили підприємству комплектуючі, вироблені з грубими порушеннями технічних умов, що, зокрема, значно знижувало термін експлуатації запчастин", - ідеться в повідомленні.

СБУ зазначає, що чиновники не забезпечили належну перевірку якості товару, як того вимагають нормативні документи.

"За висновками експертів профільних наукових закладів, закупка вказаних комплектуючих могла призвести до надзвичайних подій на залізниці під час вантажних та пасажирських перевезень", - повідомили в спецслужбі.

При обшуках в офісах комерсантів та структурного підрозділу оперативники вилучили фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення багатомільйонної оборудки з постачання неякісних комплектуючих.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна).

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що Національне антикорупційне бюро України та Служба безпеки України отримали документи з інформацією про корупцію в ПАТ "Укрзалізниця".

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини