Передплата 2024 «Добрий господар»

У Білорусі зі скандалом зняли з виставки російські книги антиукраїнського змісту

  • 09.02.2017, 17:27
  • 1 166

Відвідувачі помітили на стенді одного з учасників, російського видавництва "Книжный мир", антиукраїнську літературу і поскаржилися організаторам.

У Мінську організатори Міжнародного книжкового ярмарку прибрали зі стендів російські видання антиукраїнського змісту після скарг відвідувачів. Про це повідомляє білоруська редакція "Радіо Свобода".

Інцидент трапився у середу, 8 лютого. Відвідувачі помітили на стенді одного з учасників, російського видавництва "Книжный мир", антиукраїнську літературу і поскаржилися організаторам.

Зокрема, російські видавці привезли в Білорусь книгу Міхаїла Полікарпова "Донбас. Від Слов'янська до Дебальцевого. Окопна правда громадянської війни", Геннадія Дубового "Лицарі Новоросії", Ель-Мюріда "Ляльки і ляльководи. Українські катастрофи". Також на стенді видавництва був представлений проросійський київський автор, нині покійний, Олесь Бузина.

Організатори виставки пояснили, що видавництва орендують у них стенди, але виставлена література згодом перевіряється. Тому після скарг книги «сумнівного змісту» прибрали.

«Ми попередили російських видавців, що така література в Білорусі вкрай небажана. Більш того, у нас є список екстремістської літератури, яка і зовсім заборонена. Вони прямо при нас цю продукцію прибрали і поклялися, що "все зрозуміли". Звичайно, ми оглядаємо не тільки російські стенди, але і всі інші. Будемо і далі відстежувати», - розповіли виданню організатори.

Схожі новини