Передплата 2024 «Добрий господар»

Начальника поста Київської митниці затримали на хабарі в $6 тис.

  • 09.02.2017, 11:54
  • 911

Військовою прокуратурою Київського гарнізону спільно з оперативними працівниками Служби безпеки України викрито факт одержання неправомірної вигоди начальником митного поста «Східний» Київської міської митниці Державної фіскальної служби України та цивільною особою.

«У лютому 2017 року митник розпочав вимагати та отримувати від цивільних осіб, які перетинають державний кордон України в зоні митного поста Східний неправомірну вигоду за розмитнення товарів», — повідомила військова прокуратура Центрального регіону.

Спочатку митник разом з брокером одержали від громадянина 5,6 тис. доларів. Під час отримання другої частини суми в розмірі 350 доларів, брокера було затримано, а вказані гроші вилучено. Згодом, після проведення обшуків за місцем роботи та проживання, затримано й начальника митного поста.

Вказаним особам готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Схожі новини