Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генеральне консульство України в Мюнхені вимагає вибачень «Баварії» через поведінку фанатів

  • 08.02.2017, 19:23
  • 1 550

Генеральний консул України в Мюнхені Вадим Костюк засудив дії фанатів «Баварії», які назвали форварда «Бетіса» Романа Зозулю нацистом після його конфлікту з ультрас «Райо Вальєкано».

«Генеральне консульство України в Мюнхені засуджує прояви неповаги і безпідставних звинувачень з боку фанатів як на адресу українського гравця Романа Зозулі, так і на адресу всіх патріотів України. Ми адресуємо правлінню «Баварії» відповідний лист з вимогою реакції і вибачень від клубу. Особливо дивно сприймати такі дії на території Баварії, з огляду на історичні факти, які пов'язують цей регіон із зародженням та розвитком одного з найжахливіших нацистських режимів світу», - написав Вадим Костюк на своїй сторінці у мережі Facebook.

Нагадаємо, під час матчу 1/8 фіналу Кубку Німеччини частина мюнхенських фанів вивісила на секторі банер з написом: «Наці, забирайтеся з футболу. Зозуля, йди геть». Фани протримали банер не більше хвилини, після чого його прибрали.

Це трапилось після того, як український футболіст Роман Зозуля зазнав звинувачень від ліворадикального угрупування фанатів мадридського клубу «Райо Вальєкано». Футболіста через його активну волонтерську діяльність в Україні звинуватили у нацизмі, а в керівництва клубу вимагали відкликати його оренду.

Після цих звинувачень вся команда «Бетіса», якому належить контракт українця, а також вищі футбольні функціонери Іспанії виступили на підтримку українського футболіста, наголошуючи, що звинувачення Романа Зозулі у нацизмі є безпідставними.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини