Передплата 2024 «Добра кухня»

У ЄС продовжать переговори про безвіз для України наприкінці лютого

  • 08.02.2017, 19:00
  • 1 041

Рада ЄС, Європарламент та Єврокомісія розпочнуть тристоронні переговори про проект законодавчої резолюції зі скасування українським громадянам візових вимог 28 лютого.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у керівній інституції ЄС.

"Очікується, що новий механізм призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами, від чого залежить безвізовий режим і для України, буде остаточно прийнятий до кінця лютого. Відтак, Рада ЄС планує розпочати переговори щодо візової лібералізації для України 28 лютого", - розповіли у керівній інституції Євросоюзу.

Як повідомлялося, профільний комітет Європарламенту ще у вересні 2016 року ухвалив проект резолюції про скасування візового режиму для України та затвердив мандат на переговори з цього питання з Радою ЄС. Далі, за процедурою, керівні інституції повинні погодити спільне рішення, після чого законодавчу резолюцію про безвізовий режим для України має проголосувати Європарламент та затвердити Рада ЄС.

Водночас Рада ЄС ухвалила політичну позицію про те, що скасування віз для українців може набути чинності лише після затвердження нового механізму призупинення візових режимів для усіх третіх країн. Як очікується, ці нові правила набудуть чинності до кінця лютого, що відкриє шлях для завершення процесу візової лібералізації для України.

Схожі новини