Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Уряд надав Львівщині 12 млн грн, щоб запобігти надзвичайній ситуації

  • 08.02.2017, 15:14
  • 1 084

Кабінет Міністрів виділив близько 12 млн грн для запобігання надзвичайній ситуації внаслідок горіння терикону ПАТ “Львівська вугільна компанія” у Львівської області.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання уряду, повідомляє прес-центр урядового порталу.

Ці гроші використають для того, щоб поновити призупинені заходи гасіння відвалів породи, адже така ситуація може вкрай негативно вплинути на екологічну ситуацію у регіоні через викиди шкідливих речовин у атмосферу.

Спочатку площа горіння терикону на території породного відвалу становила 1,2 га, втім зараз продовжується тління всередині відвалу терикону окремими осередками на загальній площі 0,085 га.

Як пояснив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, зараз вкрай складно повністю загасити терикон на Червоноградській фабриці.

"Восени за дорученням Володимира Гройсмана я оглянув терикон та провів нараду з приводу цієї ситуації. Ми виявили, що заходи гасіння уже допомогли мінімізувати площу займання та зменшити горіння до стану тління. Щоб продовжувати ці заходи потрібні кошти, які Уряд сьогодні виділив", - наголосив він.

Схожі новини