Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мін'юст: "НАЗК блокує призначення переможців конкурсів на держслужбу"

  • 08.02.2017, 16:28
  • 855

Національне агентство з питань запобігання корупції блокує призначення переможців конкурсів на державну службу, не надаючи висновків спеціальної перевірки кандидатів — про це заявив Міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, НАЗК не дає висновків перевірки з Нового року і блокує, таким чином, призначення усіх без винятків кандидатів.

«Чому у нас зараз проблема зі спецперевірками щодо всіх без винятку кандидатів, які йдуть на посади за конкурсами, не лише на посади керівників центральних органів виконавчої влади, а й головних спеціалістів у регіонах?», — сказав Петренко на засіданні Кабінету міністрів України.

«Національне агентство з питань запобігання корупції, яке має надавати один із висновків зі спецперевірки, просто цього не робить з 1 січня, саботуючи роботу», — додав він.

Голова Міністерства юстиції зауважив, що НАЗК не виконує своєї функції, у зв'язку з чим прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив прискорити проходження спецперевірок.

Зазначається, що спецперевірка здійснюється стосовно кандидатів на посади державної служби після їх перемоги на конкурсі на посаду і до призначення. Без її проходження переможця конкурсу не може бути призначено.

Схожі новини