Передплата 2024 «Добрий господар»

Німеччина анонсувала переговори у "нормандському форматі" щодо ситуації на Донбасі

  • 08.02.2017, 12:51
  • 808

Обговорення може відбутися в рамках зустрічі Великої двадцятки у Бонні наступного тижня.

Уповноважений уряду ФРН з питань співробітництва з Росією Ґернот Ерлер у середу, 8 лютого, в ефірі радіо Deutschlandfunk заявив, що наступного тижня у Бонні можуть відбутися переговори щодо підтримання режиму припинення вогню на Донбасі.

За його словами, цю тему буде обговорено на переговорах міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Росія, Україна, Франція, ФРН), яка відбудеться в рамках зустрічі Великої двадцятки у Бонні. Укладені два роки тому мінські домовленості залишаються цілком прийнятними, проте, на жаль, бракує волі для їх виконання, вважає Ерлер. Ситуація на Донбасі різко загострилася у січні 2017 року, за останні 10 днів у районі конфлікту загинули понад 30 осіб.

Нагадаємо, що 6 лютого верховна представниця ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що Європейський Союз і далі підтримує роботу в "нормандському форматі" для врегулювання ситуації на Донбасі. "Разом з усіма міністрами (держав-членів ЄС - Ред.) ми ще раз підтвердили (...) нашу готовність ще більше супроводжувати та підтримувати роботу наших колег у "нормандському форматі", - зауважила вона.

До "нормандського формату" входять чотири країни - Україна, Німеччина, Франція та Росія. У січні канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент РФ Владімір Путін домовилися продовжити "нормандський формат".

Джерело: Німецька хвиля

Схожі новини