Передплата 2024 «Добрий господар»

Рада ухвалила закон щодо підтримки дітей з лінії розмежування

  • 07.02.2017, 18:42
  • 1 422

Верховна Рада ухвалила закон щодо державної підтримки дітей, які постійно проживають у зоні АТО у населених пунктах на лінії зіткнення.

Про це передає Еспресо.TV.

Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки дітей, які постійно проживають в зоні проведення АТО у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення" зареєстровано за №5089. За його ухвалення за основу та в цілому проголосували 269 нардепів, проти — 0, утримались - 1, не голосували — 74.

У законопроекті йдеться про забезпечення державної підтримки для дітей, які постійно проживають на лінії зіткнення в зоні проведення АТО, у здобутті ними професійно-технічної та вищої освіти.

Така підтримка буде здійснюватись у межах державної цільової програми та передбачатиме повну або часткову оплату навчання, безкоштовне надання підручників, стипендіальне забезпечення, безкоштовне забезпечення проживання в гуртожитках. Низку таких заходів і умови їх надання визначатиме Кабінет міністрів, йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

В даний період часу в населених пунктах, які розташовані на лінії зіткнення, проживає на території Донецької області приблизно 22 тисячі, а Луганської області приблизно 25,5 тисяч дітей віком від народження до 17 років.

Схожі новини