Передплата 2024 «Добра кухня»

Дитяча поліція. В Україні запрацювали перші шкільні патрулі

  • 06.02.2017, 18:42
  • 1 093

Перші в Україні шкільні патрулі розпочали роботу в Ужгороді й Мукачеві.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

6 лютого розпочали роботу перші шкільні патрульні — 11 школярів, що стежитимуть за порядком та безпекою у своїй школі. Урочистий запуск цього проекту під назвою "Children patrol police" відбувся в одній із загальноосвітніх шкіл Ужгородського району.

Ці діти, віком від 10 до 16 років, за власним бажанням тренувались протягом 3 тижнів. Це відбувалось під наглядом патрульних поліцейських. Сьогодні діти склали присягу, отримали перші звання, а завтра — вийдуть патрулювання школою, щоб виявляти порушників дисципліни.

"Шкільний патруль допоможе учням з дитинства дотримуватись законодавства", — стверджує начальник Управління патрульної поліції Ужгорода й Мукачева Юрій Марценишин.

Самі ж діти хвилюються перед першим патрулюванням та тішаться своєю справжньою поліцейською формою з шевронами та нагрудними знаками, пошитою спеціально для них.

15-річна Олександра розповідає: " Я заповнила анкету до шкільного патруля і пройшла співбесіду, бо мені подобається робота поліцейських. Думаю, що цей проект допоможе мені, коли я обиратиму професію в майбутньому".

Схожі новини