Передплата 2024 «Добрий господар»

УГКЦ закликала владу не блокувати реформи в державі

  • 06.02.2017, 13:54
  • 1 005

Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ звернувся до представників державної влади та політикуму із закликом не відкладати реформ та усунути корупційні інтереси, адже вони, на переконання духовентства, вбивають віру українців у можливість життєво необхідних змін.

Про це йдеться у відповідній заяві, котра розміщена на офіційному сайті Української Греко-Католицької церкви.

Владики УГКЦ наголошують, що велике занепокоєння Церкви викликають, зокрема, сигнали про блокування на державному рівні реформ, яких вимагає українське суспільство.

«Безпідставне затягування чи відкладання реформ стримує розвиток нашого суспільства. Ще більшу загрозу для цього розвитку несуть у собі корупційні інтереси та дії декотрих політиків і груп, бо вони вбивають віру українців у саму можливість життєво необхідних змін. Окрім того, вони ще й руйнують суспільну довіру до владних інституцій, що в нинішній ситуації може бути вигідне тільки нашим ворогам», — йдеться у зверненні.

За словами духовенства, наразі помітно, як у суспільстві зростають розчарування і тривога, оскільки після зміни влади громадяни не бачать позитивних зрушень, за які заплатили і надалі платитимуть високу ціну у вигляді кривавих жертв на Майдані та на Сході України

«Коли народ платить кров’ю за саму незалежність держави на полі бою, неприпустимо перекреслювати його подвиг гальмуванням змін, внутрішніми чварами і торгувати її добрим ім’ям у міжнародній спільноті. Суспільство очікує від влади нових і чесних правил, яких вона повинна дотримуватися, а також відповідальних і прозорих дій, котрі даватимуть підстави для довіри та надії», — стверджують в УГКЦ.

Синод звернувся до можновладців «із наполегливим закликом не ставити особисті, бізнесові чи партійні інтереси вище від загальнонаціональних», натомість турбуватись про «про спільне благо та скерування всіх здорових сил на захист гідності людини та на утвердження соціальної справедливості», котрі повинні стати консолідаційними чинниками для всього суспільства та його представників у державній владі.

«Новітні події в українському політикумі наводять на думку, що сьогодні настав крайній термін для такої переміни свідомості влади, задля того аби пройти точку неповернення, за якою можна буде будувати по-справжньому незалежну країну без руйнівних наслідків пострадянських травм», — наголошується у зверненні Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Схожі новини