Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія розгортає нову артилерійську бригаду на українському напрямку

  • 03.02.2017, 18:52
  • 1 461

За даними волонтерів, формування нової військової частини розпочалося в кінці 2016 року, а завершити цей процес планують до кінця 2017 року.

Росія розгортає нову артилерійську бригаду в Адигеї, що несе загрозу Україні та Грузії. Про розгортання повідомило міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm.

"За повідомленнями ряду інформаційних ресурсів від 3 лютого 2017 року, російське військове відомство розгортає в Південному військовому окрузі в м. Майкопі (Адигея) нову 227-у артилерійську бригаду (АБр)", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що повне найменування військової частини - 227-я Таллінська червонопрапорна, ордена Суворова артилерійська бригада. Крім 152-мм далекобійних гаубиць МСТА, реактивних систем залпового вогню Ураган і протитанкових комплексів, бригада оснащується безпілотниками, розвідувальними комплексами і автоматизованими системами управління.

Волонтери стверджують, що в майбутньому 227-я АБр повинна отримати новітні самохідні гаубиці, а також модернізовані реактивні системи залпового вогню Ураган-М.

За даними InformNapalm, формування нової військової частини розпочалося в кінці 2016 року, а завершити цей процес планують до кінця 2017 року.

На думку військових експертів, які консультують волонтерів, нова 227-я АБр увійде до складу формованої в Ростовській області армії, яка вже представлена новою 150-ї мотострілецькою дивізією та зенітно-ракетною бригадою. 49-я армія, можливо, стане гарнізонною, що буде куратором російських військових баз в окупованих регіонах Грузії та Вірменії.

Зазначимо, що республіка Адигея - це суб'єкт Російської Федерації, який входить до складу Південного федерального округу. Межує із Краснодарським краєм.

Схожі новини