Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Дніпровщині СБУ викрила схему масштабного постачання контрафактного алкоголю у зону АТО

  • 03.02.2017, 18:07
  • 1 191

За добу троє ділків виготовляли зі спирту невстановленого походження більше ніж п’ять тисяч пляшок "продукції" і реалізовували "товар" у зоні АТО.

У Дніпропетровській області працівники Служби безпеки виявили схему нелегального виробництва та реалізації контрафактних лікеро-горілчаних виробів. Про це повідомили у прес-службі СБУ у п'ятницю, 3 лютого.

Зазначається, що у Васильківському та Покровському районах, тільки за добу, троє ділків виготовляли зі спирту невстановленого походження більше ніж п’ять тисяч пляшок "продукції".

«Горілку з підробленими марками акцизного збору направляли до району проведення АТО та реалізували у торговельних мережах сходу України. Лабораторний аналіз зразків алкоголю показав вміст небезпечних речовин, ідентичних виявленим патогенам у спиртових сумішах, вживання яких призвело до масових летальних випадків та отруєнь восени 2016 року у різних регіонах держави», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Повідомляється, що під час обшуків за місцями незаконного виготовлення та зберігання контрафакту, правоохоронці вилучили понад 12 тисяч літрів алкогольної продукції з фальсифікованими акцизними марками, устаткування для її розливу, понад 170 тисяч гривень готівки, печатки, електронні носії інформації та документацію щодо проведення торгових операцій.

«Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії», - додали у відомстві.

Схожі новини