Передплата 2024 «Добрий господар»

Гриневич пояснила, як зміниться навчання для старшокласників

  • 27.01.2017, 18:47
  • 3 300

Дітям потрібно дати можливість сконцентруватися на тих предметах, які їм необхідні для вступу до вузів, сказала міністр освіти і науки.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич підтримує скорочення навчальних предметів для школярів 10-11 класів. Про це вона заявила в інтерв'ю Укрінформу.

"Протягом останніх двох років в школі дітям повинні дати можливість сконцентруватися на тих предметах, які їм необхідні для продовження своєї освіти, а не на 19 предметах в однаковому обсязі", - сказала Гриневич.

За її словами, зараз обговорюються пропозиції до нових навчальних планів для 10-11 класів.

"Вони повинні вступати в дію з 2018 року, приєднатися до їх обговорення можна на сайті Міністерства. Потрібно розуміти, що 10-11 класи - це вже профільна школа. Діти, як правило, на цей момент вже визначилися чи гуманітарії вони, чи вони будуть йти, наприклад, в природно-математичну освіту ", - зазначила Гриневич.

Вона додала, що в навчальному плані 40% годин буде віддано на вибір школі.

"Коли школа формує профілі і діти, згідно зі своїм профілем, можуть поглиблено вивчати ті предмети, які їм потрібні. Наприклад, коли ми говоримо про викладання природничих предметів для гуманітаріїв, ми пропонуємо мати не по одній або півтори години фізики, хімії та біології раз в тиждень, або через тиждень. У такому випадку в усьому світі йдуть шляхом інтегрованого курсу природничих наук - фізика, хімія, біологія", - уточнила міністр.

Вона вважає, що цей крок дозволяє сформувати у дитини цілісну картину світу.

"У нас збереглася культура окремих предметів - фізика, хімія і біологія, і ми пропонуємо інтегрований курс вводити в 10-11 класі тільки для гуманітаріїв. Зате всі школи матимуть право вибрати вищевказані предмети в курсі профільних, як окремі дисципліни, і вивчити їх значно більшу кількість годин", - сказала Гриневич.

Схожі новини