Передплата 2024 «Добрий господар»

Начальник Генштабу ЗСУ і командувач армії США обговорили спільну підготовку українських підрозділів

  • 27.01.2017, 17:04
  • 733

За словами Ентоні Агуто, США продовжують підтримку Збройних сил України.

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко і командувач командування підготовки 7-ї армії США Ентоні Агуто обговорили підготовку українських підрозділів в рамках Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна (JMTG-U). Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на сторінці у facebook.

Сторони також розглянули перспективи розширення існуючих форматів співпраці.

"З початку цього року ми впроваджуємо нові підходи і методи в систему підготовки військ. Ми вже перейшли на модульні програми бойової підготовки, які дозволяють більш ефективно готувати особовий склад за певними напрямами. З урахуванням досвіду АТО буде змінено тривалість та інтенсивність підготовки фахівців окремих військових спеціальностей", - розповів Муженко.

Він поінформував про готовність української сторони продовжити тісну співпрацю з американськими союзниками і висловив надію на експертну та матеріально-технічну допомогу США в становленні навчальних центрів ЗСУ, які повинні відповідати найкращим західним стандартам.

У свою чергу, Агуто заявив про незмінну позицію американської сторони з нарощування спільних заходів підготовки. Він зазначив: "Наша підтримка Збройних сил України і спільні плани незмінні. Підтвердженням цьому є вказівки, які я отримав від вищого військового керівництва перед приїздом в Україну".

Схожі новини