Передплата 2024 ВЗ

Японія допоможе Україні налагодити інформування в надзвичайних ситуаціях

  • 27.01.2017, 13:39
  • 761

Японія передасть свій досвід інформування в надзвичайних ситуаціях Суспільному мовнику України.

Японія допоможе Україні налагодити інформування в надзвичайних ситуаціях
Японія допоможе Україні налагодити інформування в надзвичайних ситуаціях

Про це йшлося на зустрічі керівництва Міністерства інформаційної політики України, Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України з Надзвичайним та Повноважним послом Японії, повідомляє прес-служба МІП.

«Ми вже готові розпочати підтримку. Сьогодні я хочу вас познайомити з нашими експертами, які впроваджуватимуть програму підтримки Суспільного мовлення, про яку йшлося під час нашої попередньої зустрічі», - сказав посол Сумі Шігекі.

Міністр інформполітики Юрій Стець у свою чергу подякував за допомогу Україні та зазначив: “Ми розуміємо, що влада не повинна впливати на Суспільне мовлення, а повинна лише допомагати. Зокрема, саме завдяки встановленню таких дружніх двосторонніх дипломатичих стосунків ми виконуємо свою місію”.

У ході зустрічі японські експерти корпорації NHK та агентства JICA розповіли, що програма ділиться на три напрями: технічна підтримка (передача обладнання до студії), підтримка в забезпеченні програмування, а також створення єдиної мережі інформування громадян про надзвичайні ситуації.

За словами посла, останній напрям, що стосується інформування громадян, є дуже успішним досвідом в Японії.

Експерти наголосили, що під час створення мережі важливим є якісно налагодити взаємодію між центральними та місцевими телеканалами. А для того, щоб навчитися реалізовувати програму, в українських фахівців із Суспільного мовлення буде можливість поїхати до Японії і подивитися, як працює мережа. Це передбачено програмою допомоги.

На завершення зустрічі, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко наголосив: “Ми дуже цінуємо допомогу, як технічну так і методичну, запропоновану Вами. Ваш досвід системи оповіщення населення в умовах надзвичайних ситуацій є важливим досвідом для України. Раніше цю функцію виконувало дротове радіо, яке зараз втратило свою актуальність і механізм роботи. Тому, використовуючи Ваші поради, Україна вирішить велику проблему в цьому напрямі”.

Схожі новини