Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Дніпрі поліцейський вимагав гроші з підлітка

  • 27.01.2017, 11:06
  • 671

Оперативники Управління внутрішньої безпеки (УВБ) Дніпропетровської обласної поліції викрили працівника ювенальної превенції, який, погрожуючи кримінальною відповідальністю 13-річному школяру, зажадав від його рідних 5 тисяч гривень. Здирникові загрожує позбавлення волі.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

«Як встановили співробітники УВБ поліції Дніпропетровської області, 19-річний парубок викрав гроші у двох неповнолітніх. Під час спілкування з правоохоронцями затриманий запевнив, що, начебто, це його попросив зробити 13-річний знайомий хлопчик. Відтак інспектор сектору ювенальної поліції Дніпровського відділу поліції звинуватив школяра у злочині. Хоч підліток і не перебуває на обліку, як «проблемний» та не притягувався до відповідальності раніше, 29-річний старший лейтенант поліції замість профілактичної розмови з малолітньою дитиною пообіцяв посадити його за грати як співучасника злочину. Коли ж старший брат школяра прийшов на розмову до поліцейського, той заявив, що відкриття кримінального провадження відносно дитини допоможе уникнути за 5 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

З цією інформацією заявник і прийшов до внутрішньої безпеки поліції.

За матеріалами УВБ прокуратура області розпочала кримінальне провадження відносно поліцейського. Він отримав спочатку 1 тисячу гривень, а наступного разу - ще 4 тисячі.

Усвідомлюючи, що його можуть затримати, інспектор прийшов на обумовлену зустріч у бронежилеті і з травматичним пістолетом. Отриманий хабар він поніс до найближчого бару і попросив бармена замінити отримані купюри на інші.

У цей момент інспектора поліції затримали оперативники внутрішньої безпеки при підтримці бійців спецпідрозділу КОРД та з участю працівників прокуратури області.

У затриманого вилучили гроші, травматичний пістолет та набої до нього. На теперішній час поліцейський перебуває під вартою.

Схожі новини