Передплата 2024 «Добра кухня»

Василь Іванчук бореться на шахових полях і... на комунальному фронті

  • 27.01.2017, 08:25
  • 1 143

Школу імені знаменитого шахіста хотіли виселити, а сам він живе у майже аварійному будинку.

Наприкінці року столиця Катару Доха приймала чемпіонати світу зі швидких шахів та бліцу серед жінок та чоловіків. У змаганнях взяли участь найсильніші шахісти планети на чолі з чемпіоном світу Магнусом Карлсеном. Успіх у Досі прийшов до львівських шахістів Анни Музичук та Василя Іванчука, які привезли додому три з чотирьох світових титулів.

На жаль, не всі у шаховій столиці України радіють таким звитягам своїх видатних спортсменів. Василь Іванчук напередодні чемпіонату, замість ретельно готуватися до відповідальних змагань, змушений був переживати за хід судового процесу, який проти його шахової школи висунув директор ЗОШ №62. Саме у цьому навчальному закладі розташована школа імені Василя Іванчука, про що давно укладено відповідні угоди. Що з того, що школу відвідав президент Міжнародної федерації шахів Кірсан Ілюмжинов, що там займаються сотні дітей? Дирекція школи, замість радіти, що має на своїй території осідок знаменитого шахіста, не хоче «ділитися» ореолом слави. Що з того, що після успіху Василя Іванчука до школи прийшли чимало батьків зі своїми малюками, щоб записатися на навчання цікавої гри? Добре, що суд визнав законність перебування шахової школи саме у цьому приміщенні. Але чи дирекція ЗОШ №62 на тому заспокоїться? Бо це був вже не перший маневр з виселення юних шахістів.

Сподіваюся, міський голова Львова Андрій Садовий знайде можливість привітати спортсменів, які у черговий раз прославили наше місто. Але при зустрічі Василь Іванчук, напевно, попросить пана голову вказати підлеглим комунальним службам відремонтувати під’їзд будинку, де він мешкає, — на вул. Левинського, 1. Уже кілька місяців на голову мешканцям під’їзду брилами звалюється штукатурка, стіни сріблясто виблискують замерзлою вологою... Але прохання мешканців про ремонт залишаються без відповіді. А може, прочитавши ці рядки, комунальники негайно спробують усунути недоліки в під’їзді, щоб не потрапляти під гнів міського голови?

Схожі новини