Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тука: "Блокування ветеранами АТО залізниці Луганщини "відрізало" ТЕС Щастя"

  • 26.01.2017, 15:16
  • 1 162

Через те, що ветерани АТО заблокували залізницю "Луганськ-Лисичанськ-Попасна", робота Щастинської ТЕС може бути заблокована.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, повідомляє "Укрінформ".

Він зазначив, що відповідно до його даних, наразі блокуванням залізниці "Луганськ-Лисичанськ-Попасна" займаються 10 людей та додав, що не підтримує блокування частини залізничної колії.

"Я з самого початку оголошення цієї ініціативи пана Семенченка ставився до неї вкрай негативно, тому що, на моє переконання, подібними діями мають займатися державні органи влади", - наголосив Тука.

Він пояснив, що заблокована залізнична колія пов'язана з поставками вугілля на Щастинську ТЕС, яка забезпечує електроенергією всю Луганську область.

"Хочу, щоб усі знали, що заблоковано ту залізницю, якою перевозиться вугілля на Щастинську ТЕС, яка розташована на Луганщині. Луганщина досі залишається енергетичним островом, який не з'єднаний в єдину енергетичну систему України. Щастинська ТЕС є єдиним джерелом електроенергії для всієї Луганської області. Таким чином, такими діями група цих людей ставить під загрозу забезпечення електроенергією всієї Луганської області. Я вважаю це неприпустимим", - підсумував Тука.

Схожі новини