Передплата 2024 ВЗ

В ООН і ЄС відреагували на скандальне рішення Ізраїлю розширити будівництво поселень

  • 25.01.2017, 10:41
  • 784

Таке рішення влади перешкоджатиме встановленню миру, вважають відомства.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив глибоке занепокоєння, а Європейський Союз назвав порушенням міжнародного права будівництво єврейських поселень на Західному березі річки Йордан. В ООН та у зовнішньополітичній службі ЄС вважають, що подібне рішення Ізраїлю перешкоджатиме встановленню миру.

У вівторок, 24 січня, міністерство оборони Ізраїлю оголосило про будівництво ще 2,5 тисяч одиниць житла в єврейських поселеннях у Східному Єрусалимі. Близько 100 будинків будуть побудовані в поселенні Бейт-Ель, яке, за даними ізраїльських ЗМІ, отримало фінансування від сім'ї зятя президента США Джареда Кушнера.

У неділю, 22 січня, Ізраїль схвалив будівництво 566 помешкань в трьох єврейських кварталах в Східному Єрусалимі.

Нагадаємо, 23 грудня завдяки тому, що США утрималися під час голосування, Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка забороняє Ізраїлю будувати нові поселення на територіях Палестини. Передбачалося, що проект резолюції буде відхилений, оскільки США накладуть на нього вето. Однак представник Сполучених Штатів утримався і резолюція була ухвалена.

Тоді ще обраний президент Дональд Трамп назвав це рішення поразкою. Оскільки резолюції мають рекомендаційний характер, незабаром після голосування прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що не виконуватиме резолюцію та перегляне відносини з ООН.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини