Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна відновила переговори про ЗВТ з Ізраїлем

  • 24.01.2017, 12:31
  • 799

У Києві проходить четвертий раунд переговорів.

Україна і Ізраїль відновили переговори про зону вільної торгівлі.

Про це повідомляють на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"24-26 січня 2017 року в Києві проходить четвертий раунд переговорів між Україною та Державою Ізраїль про укладення угоди про вільну торгівлю", - зазначено в повідомленні.

У рамках цього раунду сторони планують досягти спільного бачення і погодити спільний підхід до торговельних преференцій для сільськогосподарських і промислових груп товарів.

Сторони також опрацюють загальні підходи до лібералізації торгівлі та окремі положення проекту угоди та розглянуть умови доступу до ринку товарів сторін, правила походження, захисні заходи і тарифи в рамках угоди.

За результатами переговорів буде сформовано план подальшої роботи й узгоджено дату проведення наступного раунду переговорів.

Нагадаємо, розмови про ЗВТ між Україною та Ізраїлем ведуть уже декілька років. У 2013 році заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум розповідала, що ізраїльська сторона вже тоді закінчила свою частину роботи, але Україна відклала питання підписання договору, оскільки угода про асоціацію з Євросоюзом для неї виявилася важливішою. В результаті колишня влада так і не домовилася ні з Ізраїлем, ні з Євросоюзом.

Схожі новини