Передплата 2024 ВЗ

Wyborcza: "Садовий попросив владу Любліна забрати сміття зі Львова"

  • 24.01.2017, 11:03
  • 1 315

Жодних офіційних запитів від української Мінекології Польща не отримувала.

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до міської адміністрації польського міста Люблін з проханням забрати львівське сміття, тому що накопичення великої кількості твердих відходів може спровокувати епідемію, повідомляє газета Wyborcza.

Садовий мотивував прохання тим, що Львову ніде зберігати сміття, і шукати допомоги він змушений, "щоб запобігти екологічній катастрофі у Східній Європі".

Садовий написав, що причиною проблем стала пожежа на звалищі у Великих Грибовичах, у результаті чого використання сміттєзвалища заборонено.

"Міські звалища відходів в інших містах України відмовляються приймати відходи зі Львова Ця ситуація дуже тривожна, бо накопичення великої кількості твердих відходів у місті може призвести до епідемії інфекційних захворювань і призводить до забруднення стічних вод", - написав Садовий.

Видання зазначає, що влада Любліна не може приймати таких рішень без попередньої консультації з Головною інспекцією з охорони навколишнього середовища (GIOS).

"Лист був скерований в Департамент охорони навколишнього середовища, який вивчатиме ситуацію. Місто Люблін не може робити будь-що в цьому питанні. Згоду на такі дії має дати головний інспектор охорони навколишнього середовища, який також повинен визначити можливості та умови для можливого прийому відходів, кількість і місце, куди можна було б відходи транспортувати і утилізувати", - повідомила прес-секретар адміністрації міста Люблін Ольга Мазурек-Подлєшна.

Вивезення сміття зі Львова в Польщу теж не в компетенції Головної інспекції з охорони навколишнього середовища. Воно можливе за умови, якщо GIOS і Міністерство екології та природних ресурсів України дадуть згоду на це. На сьогодні Польща не отримувала жодних офіційних запитів від українського міністерства.

Раніше мерія Львова заявила про загрозу зсуву на сміттєзвалищі в Грибовичах.

Схожі новини