Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ затримала шахрайку, яка збирала гроші з підприємств під виглядом допомоги бійцям АТО

  • 23.01.2017, 20:28
  • 1 139

Зловмисниця встигла зібрати майже півтора мільйона гривень, усі гроші вона витрачала в автоматах гральних салонів.

У Черкаській області працівники Служби безпеки України затримали шахрайку, яка збирала гроші з промислових підприємств у різних регіонах України нібито на допомогу учасникам антитерористичної операції. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

"Зловмисниця зареєструвала на своє ім’я фіктивний благодійний фонд. Від його імені протягом 2016 року жінка телефонувала керівникам промислових підприємств з проханнями перерахувати певну суму грошей на рахунок "благодійного фонду" для надання допомоги дітям, підрозділам антитерористичної операції, соціально незахищеним верствам населення", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, шахрайка під час телефонних дзвінків представлялася чиновницею різних облдержадміністрацій або помічником високопосадовців.

Загалом зловмисниця встигла зібрати майже півтора мільйона гривень. Усі гроші вона витрачала в автоматах гральних салонів.

Оперативники СБ України затримали шахрайку в місті Сміла на Черкащині. Зараз відкрите кримінальне провадження за ч. 2 і 3 ст. 190 та ч. 1 ст. 353 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини