Передплата 2024 ВЗ

У Білому домі звинуватили ЗМІ в перекручуванні даних про інавгурацію Трампа

  • 22.01.2017, 12:49
  • 921

Офіційний представник адміністрації Дональда Трампа Шон Спайсер в ході першої прес-конференції в Білому домі розкритикував ЗМІ за "спотворення даних" про масовість інавгураційних заходів у п'ятницю.

Про це він заявив під час брифінгу, передає "Укрінформ".

"Деякі медіа-представники ЗМІ вдалися до оприлюднення завідомо неправдивої інформації," - завив Спайсер, зазначивши, що мова йде про кількість присутніх на інавгурації.

За його словами, поки ніхто не має точних цифр відвідування офіційних заходів в п'ятницю, оскільки Служба національного парку ще не підрахувала кількість людей.

Тим не менш, він підкреслив, що свідком інавгурації стала "найбільша аудиторія", враховуючи як особисту присутність глядачів у центрі Вашингтона, так і тих, хто спостерігав за трансляцією по всьому світу.

"Спроби применшити захват від інавгурації ганебні і неправильні", - підкреслив Спайсер.

Напередодні ЗМІ оприлюднили знімки зверху, на яких видно наповненість Національного парку людьми під час церемонії присяги Дональдом Трампом. Для порівняння виставлені знімки інавгурації Барака Обами 2009 року, які свідчили про набагато більшу присутність людей. Під час брифінгу спікер Трампа не згадав про ці фото, а апелював до знімків, зроблених під малим кутом зору, де число людей було незрозуміло.

Схожі новини