Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент присвоїв звання Герой України Володимиру Жемчугову

  • 22.01.2017, 11:11
  • 1 001

Президент Петро Порошенко підписав Указ №9/2017 «Про присвоєння Володимиру Жемчугову звання Герой України».

Глава держави вручив герою орден «Золота Зірка» під час урочистого заходу з нагоди Дня Соборності України.

Президент зазначив, що Володимир Жемчугов народжений на Луганщині, але син всієї української землі. «Як активний учасник руху опору російській окупації він провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об’єктів ворога та особового складу окупаційних військ. При спробі захоплення ворогами, Володимир Павлович прийняв рішення підірвати себе, внаслідок чого отримав тяжкі поранення», - сказав Глава держави.

Високою державною нагородою Володимир Жемчугов відзначений за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу.

«Сьогодні в День Соборності, у день об’єднання України, я хочу сказати — та боротьба, яка була раніше, і та боротьба, яка у нас ще попереду до переможного завершення війни — це все не дарма. На моєму прикладі не лише патріоти, а й звичайні жителі окупованих територій Донбасу та Криму побачили, що Україна ніколи і нікого не покине», - сказав Володимир Жемчугов та подякував за високу нагороду.

Схожі новини