Передплата 2024 «Добра кухня»

У Сіднеї українці вийшли на протестну акцію проти війни Росії в Україні

  • 21.01.2017, 18:50
  • 1 156

У Сіднеї українська громада провела третій протестний мітинг всесвітньої акції Stop Putin’s War In Ukraine.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Як зазначається, куратором акції в Австралії була Наталія Альохіна. Учасники акції традиційно зібралися на одній із центральних вулиць Сіднея - Пітт стріт - з антипутінськими гаслами та інформували перехожих про ситуацію в Україні і ключові вимоги щодо припинення російської агресії проти України.

Серед них: вивести з території України всі російські окупаційні війська, а також повернути назад до Росії всю зброю та військову техніку; розширити спостережну місію ОБСЄ до 24 годин на добу сім днів на тиждень та допустити її на ділянки українсько-російського кордону, які Україна тимчасово не контролює; звільнити громадян України, які незаконно утримуються під арештом - як на території Росії, так і в окупованому Криму - за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями; припинити анексію Криму.

Організатори зазначили, що головною метою акції було привернути увагу громадськості до російської агресії в Україні, показати важливість єдності і солідарності з Україною, а також закликати увесь світ посилити тиск на Росію для відновлення територіальної цілісності і миру в Українській державі.

Слід зазначити, що у жовтні 2016 року поідбний мітинг-протест відбувся в Римі в рамках другої світової акції Stop Putin’s War In Ukraine. Тоді зібралися півсотні активістів української громади з антивоєнними гаслами і національною символікою.

Схожі новини