Передплата 2024 «Добра кухня»

На Житомирщині поліція знайшла у сховку 25 закопаних гранат

  • 21.01.2017, 18:27
  • 1 195

Працівники вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції Житомирської області вилучили 25 гранат та запалів до них зі сховків, на які вказав житель міста Бердичева.

Про це у суботу, 20 січня, повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції в Житомирській області, передає Захід.нет.

Як зазначається мешканець Бердичева випадково натрапив на сховок боєприпасів і повідомив про це поліцейських. «20 січня до чергової частини Бердичівського відділу поліції звернувся 31-річний житель райцентру із повідомленням, що він знайшов металеві предмети, зовні схожі на гранати. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції та фахівці-вибухотехніки ГУНП в Житомирській області», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що в землі було закопано 25 корпусів гранат РГД-5 та Ф-1. В іншому сховку знаходились запали до них. Усе виявлене вилучили та направили на експертизу. Наразі триває подальше з’ясування всіх обставин події, у тому числі походження боєприпасів.

У поліції нагадали, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Разом з тим звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Схожі новини